İSTANBUL / SARIYER - ŞEHİT FATİH SATIR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

02122620010
Yeniköy Mh. Bağlar Mevkii Altınordu Cd. No.35/1 SARIYER/İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimizin akademik, mesleki, ahlaki, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel donanıma sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlayıp, onları, medeniyet tasavvuru gelişmiş; milli, manevi, ahlaki değerlerle kuşanmış, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı yaratandan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, farklılıkları zenginlik kabul edip bundan yararlanmayı hedefleyen, insana, düşünceye ve kültürel mirasa saygı gösteren, sormaktan, sorgulamaktan, fikirlerini ifade etmekten çekinmeyen; araştıran, düşünen, üreten, bilgili ve kişilikli fertler olarak yetiştirerek, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkıda bulunmak öncelikli amaçlarımızdandır.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat, sosyal ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen ve özellikle ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yükseköğrenime hazırlamak okul olarak en önemli misyonumuzdur.
Otopark:1
Öğretim Şekli :Normal (Tekli)
70 Kişilik Kız Pansiyonu
Ulaşım
29D,25C,29M2,41C,41SF,42 VE 59RH otobüslerine binip "bağlar mevki durağında" inerek, 2 dakika yürüme mesafesinde okulumuza ulaşabilirsiniz. Ayrıca, istinye- hacıosman ve cumhuriyet mahallesi arasında faaliyet gösteren kırmızı şapkalı minibüsleri kullanarak ta okulumuza ulaşım sağlayabilirsiniz.
Var
Yeniköy, Nuri Paşa Cd. No:35, 34464 Sarıyer/İstanbul
İl merkezine 30, ilçe merkezine 10 dk uzaklıktayız.
90 (Kız-Erkek)+30 Hafızlık bölümü(kız- erkek)
2022-2023 Eğitim öğretim yılı okulumuz taban puanı 363,tavan puanı ise 420´dir.
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi ve atletizm. (Çalışma ve etkinlik alanları mevcuttur.)
Çeşitli üniversitelerle eğitim protokolleri yapılmıştır.
TÜBİTAK ve AB proje çalışmaları mevcuttur.
AB proje çalışmaları devam ediyor.
Diğer Hususlar
twitter hesabı:  Şehit Fatih Satır Anadolu İmam-Hatip Lisesi (@sehitfatihsatir),  Facebook hesabı: Şehit Fatih Satır Anadolu İmam-Hatip Lisesi, instagram hesabı: @sehitfatihsatiraihl Youtube kanalımız: Şehit Fatih Satır Anadolu İmam Hatip Lisesi